Over Mij - Freeze the moment

Welkom Bij Freeze The Moment

Ga naar de inhoud
Welkom op mijn site!
Ik ben Bonieta Sievers en kom oorspronkelijk uit Amerika. Ik weet niet meer hoe oud ik was toen ik fotografie leuk begon te vinden. Het is ooit begonnen als een hobby, die nu de had gelopen is. ūüėä  Het begon lang geleden met het ‚Äėlenen‚Äô van de camera van me ouders, en door de jaren heen heb gekregen verschillende camera‚Äôs voor kerst en verjaardagen. Mijn eerste camera? Een disc camera, ja, nu zeg je hoe oud is ze? Maakte goed foto s en je kreeg de negatieve op de disc, in een rondje,  waar je je naam of datum kon op zetten, geweldig was dat. Zoals je al kunt raden bestaan ze al lang niet meer. Ik heb verschillende simpele camera‚Äôs gehad voor ik mijn eerste spiegelreflex camera kreeg! Na verloop van tijd ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het hoe en wat van fotografie, heb ik verschillende cursussen gevolgd, wat ik nog steeds doe. Heb ik veel boeken gelezen: alles wat ik nodig had om nog betere foto‚Äôs te kunnen gaan maken. Hierdoor ben ik steeds beter  geworden in fotograferen, heb ik daar ook meer inzicht in gekregen en ben ik een eigen stijl gaan ontwikkelen.
Ik heb besloten om veder te gaan en van mijn hobby en passie mijn beroep te maken, met als resultaat dat ik meerdere opleidingen en cursussen gevolgd heb.  Misschien komt het door het vele reizen en doordat ik tijdens mijn jeugd veel in het buitenland heb gewoond.  Toen was ik altijd bezig foto‚Äôs te maken als herinnering van een moment of evenement: hier heb ik altijd bijzonder veel waarde aan gehecht  Niet alleen doordat het een tastbare herinnering is maar ook omdat het een deel is van  jouw of mijn verleden: een tastbare herinnering die je voor altijd vastlegt: een stuk van jouw erfenis dat generatieslang meegaat en niemand je meer af kan pakken.
Ik fotografeer alles wat los en vast zit, maar het liefst mensen, specifiek om bepaalde herinneringen te bewaren. Dit vind ik erg belangrijk.  Mijn visie is een zo natuurlijk mogelijk foto te maken zonder al te veel gedwongen poses.

Geboorte en Newborn fotografie ligt dicht  ligt me dicht aan het hart, want als kraamverzorgster mocht ik altijd deze bijzondere momenten meemaken  en vaak vastleggen voor de gezinnen waar ik aan het werk was. Zo mooi en dankbaar werk dat ik voor ze kon doen.. Bij bevallingen en tijdens de kraamweek vroeg ik altijd of ze foto‚Äôs wilden en legde ik met het fototoestel van de ouders die eerste momenten vast.. De eerste gezinsfoto, voor het eerst in bad, ik vond het belangrijk om die momenten voor hen vast te leggen. Ik gaaf vaak tips over welke momenten gedurende het eerste jaar extra geschikt zijn om foto‚Äôs te maken van de kleine. Newbornfotografie is ook zo mooi ze veranderen zo snel je houdt het niet voor mogelijk maar het is waar. Als ouder zie je dit vaak niet zo of heb je het niet zo snel door als anderen doordat je je kindje elke dag ziet, maar geloof mij maar het gaat razendsnel!  Kortom mijn hart ligt bij baby‚Äôs en kinderen. Die momenten van geluk en onschuld zijn zo mooi. Je krijg ze nooit terug dus leg ze zo goed mogelijk vast om die moment en gevoel terug te brengen.
Die momenten van geluk en onschuld zijn zo mooi: de wonderlijke gebeurtenis van de geboorte, het moment waarop de ouders hun kindje ontmoeten, de eerste momenten samen, de kraamweek, de spontane emoties, etc.. Je krijgt ze nooit terug, dus laat ze zo goed mogelijk vastleggen om het moment en de bijbehorende gevoelens te bewaren.
Ik vind foto‚Äôs zo belangrijk voor een familie. Misschien doordat ik altijd gereisd heb met mijn ouders en nooit echt de rest van mijn familie heb leren kennen. Alleen door foto‚Äôs en verhalen wist ik wie mijn opa en oma waren, wie mijntantes, ooms, nichten en neven waren.  Toen we in Iceland, Okinowa in Duitsland woonden heb ik het altijd gewaardeerd dat ik foto‚Äôs had om naar terug te kijken. Ik kon aan de hand van de foto‚Äôs een beeld krijgen van waar ik was geweest, met wie ik die ervaring gedeeld had en vaak ook de herinnering oproepen. Kostbare herinneringen vastgelegd, a moment frozen in time.
Ik vind dat foto‚Äôs een bijzondere plek hebben  in iemands leven : een baby, de kinderen, jaarlijkse familiefoto‚Äôs om de veranderingen vast te leggen: een baby, de kinderen, jaarlijkse familiefoto‚Äôs om de veranderingen vast te leggen. Niet alleen foto‚Äôs van bijzondere momenten zijn bijzonder, alle vast gelegede momenten zijn even bijzonder. Daarom wil ik me ook breed inzetten : geboortefotografie, een newborn shoot, familiefoto‚Äôs en minisessies. Eigenlijk maak ik allerlei soorten familiefoto‚Äôs; op verzoek heb ik ook al eens foto‚Äôs van een overledene gemaakt, dus voel je vrij om je wensen met mij te bespreken. Ik neem foto‚Äôs op een fotojournalistiek/ lifestyle manier met wat geposeerde foto‚Äôs erbij, afhankelijk van de situatie en wat jullie als gezin voor ogen hebben.
© Freeze the moment ©
Terug naar de inhoud